#5daysofjoy: Recept Slagroom Truffels

Recept
Bij kerst hoort lekker eten, toch? Vandaag heb ik een heerlijk recept om slagroom truffels te maken. Dit recept is voor +- 20 truffels. De bereidingstijd is ca. 45 minuten. Het is erg simpel om te maken, maar oh zo lekker!

Wat heb je nodig?
– 125 gram roomboter, op kamertemperatuur
– 125 gram poedersuiker
– 75 ml slagroom
– 1 eetlepel vanille suiker
– 200 gram pure chocolade
– 100 gram cacaopoeder

DSC_0125.NEF

Wat je nodig hebt aan hulpmiddelen?
– Een grote plaat of schaal die in de vriezer past
– Vriezer
– Plastic folie
– Spuitzak met glad spuitmondje
– Cocktailprikkers

Stap 1: Bekleed de schaal of plaat met plasticfolie, hier komen later de truffels op te liggen.

DSC_0134.NEF

Stap 2: Roer de zachte boter, poedersuiker, slagroom en vanillesuiker romig. Schep het mengsel in de spuitzak en spuit bolletjes op de folie.

DSC_0140

Stap 3: Steek in elk bolletje een cocktailprikker, zet vervolgens de bolletjes voor minimaal 1 uur in de vriezer.

DSC_0154

Stap 4: Smelt de chocolade. Het makkelijkste is om een pan met water aan de kook te brengen en hier een bakje met de chocolade op te zetten. Het is handig de chocolade af en toe om te roeren met een houten lepel. Strooi het cacao poeder in een kommetje of bord, zodat je later de bolletjes hierin kan dippen.

Stap 5: Haal de bolletjes uit de vriezer en dompel ze een voor een in de gesmolten chocolade. Wentel ze hierna door het cacao poeder. Haal voor het serveren de prikkers eruit.

DSC_0160.NEF
DSC_0169
DSC_0170
DSC_0181
DSC_0175

En klaar! Je kunt de truffels in de koelkast bewaren, hierdoor worden ze minder snel zacht. Ook kun je ze it de koelkast laten, wel worden ze dan een stukje zachter. De truffels zijn super lekker om voor of na het kerstdiner te eten, nomnom! Dit recept komt uit het boek Rudolph’s Bakery, echt een dikke aanrader, want er staan nog veel meer heerlijke baksels in! Van zoet, tot hartig. Morgen komt alweer de laatste #5daysofjoy online. Ik heb de truffels op een mooi hoog bord met een stolp geserveerd, zo ziet het er nog een wat extra luxe uit!

Maken jij ook altijd speciale gerechten of hapjes klaar voor de kerstdagen?

Volg je My Style Signature al op Bloglovin & Facebook?

2 Comments

  • Beantwoorden december 18, 2014

    Kim

    Je hebt een leuke blog. Ik volg je gelijk op Bloglovin!

  • Beantwoorden december 18, 2014

    wellnewss

    Dit moet ik echt maken, klinkt heerlijk. Dankjewel voor het delen. Xx Laura

Leave a Reply