#5daysofjoy: DIY christmas nail tutorial + Tips

NAILSSSSSSSS
Yay, de tweede dag van #5daysofjoy! Vandaag heb ik een hele leuke en simpele DIY voor jullie, om je nagels in de kerstsferen te lakken. Ook heb ik enkele tips die ervoor kunnen zorgen dat je nagellak langer houdt. Altijd handig!

DSC_0113.NEF
Wat heb je nodig?
– Base Coat
– 2 verschillende kleuren nagellak
– Top coat
– Een schaar
– Plakband

Tutorial:
Stap 1: Base coat, natuurlijk begin je met een base coat. Het fijnste is een sneldrogend lakje. Ik heb de ‘nail nurse’ stronger nail van Rimmel gebruikt. Een erg fijne basis lak. Een tip om je nagellak langer te laten houden is; lak de bovenkant van je nagel (het topje) mee met de nagellak, zo zorg je ervoor dat je je nagel als het ware ‘dicht’ maakt. Hierdoor gaat je lak minder snel chippen.

DSC_0035-001.NEF

Stap 2: Lak je nagels in de gewenste kleur, ik heb alle nagels (op de ringvinger na) gelakt met de kleur ‘beyond cozy’ van Essie. Een prachtig goed dekkende glitter lak met een prachtige finish. Dit is echt een van mijn beste Essie pakjes, hij droogt ontzettend snel en dekt vrijwel meteen in een laagje. Deze nagels kun je in zijn geheel lakken en laten drogen, ook kun je hier eventueel al je topcoat aanbrengen.

Stap 3: Lak je ringvinger in een gewenste kleur, doe er nog geen topcoat overheen! Je kunt kiezen voor elke kleur, maar het mooiste is als je een kleur neemt waarover je een lak kunt doen die er mooi uitkomt. Dus het is slim een lichte kleur te kiezen. Ik heb gekozen voor een blauw/grijze tint, ik vind dit een lekker winters kleurtje in combinatie met het Essie lakje. Dit lakje is van Paris Memories en de kleur is 259.

DSC_0048
Stap 4: Wanneer je ringvinger goed gedroogd is ga je er met plakband verschillende lijnen op maken, deze kun je zo breed of dun maken zoals je het zelf mooi vind. Ik heb 5 strookjes gebruikt. De strookjes maak je simpelweg door de plakband in reepjes te knippen. Maak de strookjes langer dan je eigen nagel, zo kun je ze er makkelijker aftrekken. Zorg dat de plakband goed op je nagel plakt, en er geen openingen zijn, hierdoor zou de nagellak die je in de volgende stap gaat aanbrengen eronder door kunnen lopen.

DSC_0081
Stap 5: Ga met je gewenste kleur over de plakband lakken, zorg dat je dit voorzichtig doet en de plakband op zijn plaats blijft zitten. Maak de nagellak geheel dekkend. Want je kunt hier later niet meer overheen lakken.

DSC_0090
Stap 6: Wacht even voor je de plakband van je nagel haalt, wanneer je het een klein beetje laat drogen heb je minder kans dat het uitloopt of het resultaat lelijk wordt. Hierna kun je de plakband voorzichtig van je nagel verwijderen. Doe er een topcoat overheen, deze kun je op dezelfde manier aanbrengen als bij stap 1 beschreven, hierdoor gaat je lak nog minder snel chippen. En TADAA, je bent helemaal ready voor de feestdagen!

DSC_0100.NEF
Er zijn natuurlijk nog veel meer variaties op deze nail art te bedenken, zo zou je bijvoorbeeld ook elke nagel met een printje kunnen lakken, of juist de lichte en donkere kleuren omdraaien. Geef er vooral je eigen draai aan!

Doe jij iets speciaals met je nagels tijdens de feestdagen?

Volg je My Style Signature al op Bloglovin & Facebook?

2 Comments

  • Beantwoorden december 16, 2014

    Beau

    Leuk! Ik vind het zilveren lakje van Essie echt heel mooi!

  • Beantwoorden december 16, 2014

    Maaike

    Ik vind die blauwe kleur erbij het een hele frisse look geven!

Leave a Reply