FASHION: TRENDS F/W ’16/’17

Vandaag ga ik het met jullie hebben over de trends van komend najaar, de herfst collecties hangen alweer volop in de winkels en daardoor ben ik (ondanks het mooie weer) al een beetje in de herfst stemming gekomen. Qua kleding is de herfst mijn favoriete seizoen, omdat je lekker veel kan combineren en met laagjes kan werken. Vandaag heb ik voor jullie de 10 grootste trends van dit najaar.

schermafdruk-2016-09-13-12-00-05

1. Velvet
Velvet was vorige winter al veel te zien, deze winter komt hij gewoon weer terug! Alles met velvet kan deze winter, neem als voorbeeld een fluwelen top, blazer, broek of zelfs schoenen.

2. Glitters
Sparkles al over! Glitters zijn helemaal hot komende winter, niets is to much. Je kunt deze trend heel gaaf combineren met items van fluweel of metallic. Ben je niet zo van de heftige looks? Dan kun je uiteraard ook een accessoire nemen met veel glitters om je outfit toch een extra touch te geven.

3. Metallics
Ook de metallics waren vorige winter al trendy, deze winter komen ze ook weer helemaal terug. Alles wat glanst is goed komend najaar!

4. Rouches
De romantiek is iets wat vooral in deze tijd een enorme trend is, romantische rouches zie je overal terug. Neem bijvoorbeeld een mooie blouse met veel details, deze kun je heel romantisch combineren op een rok, maar ook op een stoere ripped jeans voor een heel ander effect!

5. Man Suit
Een trend die ik zelf enorm leuk vind, zijn de man suits. Eigenlijk bestaat deze trend gewoon uit een pak voor vrouwen. Dit kan met een broek, of rok zijn. Met een jasje of een gilet. Combineren de suit met een paar hoge hakken, of juist met gave gympen.

6. (Fake) fur
Echt bont is iets waar ik zelf op tegen ben, alsnog zie je het dit najaar erg veel voorbij komen op de catwalk. Nu zijn er in de winkels genoeg neppe varianten te koop die er nog zo gaaf uit kunnen zien.

7. Brokaat
Brokaat is een wat lastigere trend, het gaat om dikke stoffen met een prachtig werk erin. Vooral de kleur goud komt vaak voor. Je kunt deze trend een beetje vergelijken met barok, alhoewel deze trend een nog wat meer ‘luxe’ uitstraling heeft.

8. Statement tassen
Glitters, felle kleuren, grote logo’s. Qua tassen kun je dit najaar helemaal los gaan. Hoe gekker je tas, hoe beter. Met een tas kun je je een hele outfit afmaken.

9. Oversized street stijl
Deze trend is wat minder voor mij geschikt, maar wel erg leuk! Haal die hoodies weer uit je kast, of nog beter, koop een old school vintage exemplaar. Ook de foute kleuren kunnen weer dit najaar, neem als voorbeeld groen en licht blauw.

10. Navy
Een van mijn favoriete kleuren is navy blauw, het is super tijdloos en al jaren in de mode. Het neigt vaak een beetje naar de marine, en franse stijl. Alles in navy is dit najaar hot! Ga bijvoorbeeld voor een lange trenchcoat, deze gaat nog jaren mee!

Dit waren de 10 trends die ik vandaag met jullie wilde bespreken, natuurlijk zijn er nog veel meer trends te zien op de catwalk, maar dit zijn de trends die me persoonlijk het meeste aanspraken, of echt eruit sprongen. Hopelijk heb je er wat aan om je kast dit najaar weer helemaal trend proof te maken!

Wat is jouw favoriete trend uit het lijstje?

Volg je My Style Signature al op Facebook & Instagram?

1 Comment

Leave a Reply