FOOD: HOME MADE POKÉBOWLS


Ik ben verslaafd aan sushi, daarom maak ik ook vrij vaak de bekende sushi bowl. Nu had ik laatst een shoot in Amsterdam en at ik als lunch een ‘Poké Bowl’, wat helemaal hot is op het moment. Nu dacht ik, dat kan ik zelf vast ook. En ja hoor, het was zo ontzettend lekker! Vandaag leg ik jullie uit hoe je zelf ook een pokébowl kunt maken.

Ingrediënten:
Voor de rijst: (bereiding staat op de verpakking)
125 gram sushi rijst
Rijst azijn
theelepel suiker
theelepel zout

Vulling van de bowl:
Handje soja bonen
250 gram zalm
Handje komkommer
Halve avocado
Eetlepel bread crumps
Halve mango
Handje sesam zaadjes wit
Handje sesam zaadjes zwart
Eetlepel wakame Salade
Theelepel vis kuit
Soja saus naar eigen wens
Theelepel wasabi mayo

Hoe maak je de bowl?
Je start met het bereiden van de sushi rijst, ik koop meestal de rode verpakking, deze kun je eigenlijk in elke supermarkt kopen, bereid hem volgens aangegeven op de verpakking, houd er wel rekening mee dat de rijst nog moet afkoelen, maak deze dus zeker een uurtje eerder en zet het even in de koelkast.

Vervolgens pak je een leuke schaal en daar doe je de rijst in, deze druk je een beetje plat zodat je erna de toppings over kan doen. Eigenlijk kun je alles toevoegen en weglaten wat je zelf lekker vind, ik heb het met de bovenstaande ingrediënten gedaan.

Alles ingrediënten ga je in goede porties snijden tot kleinere stukjes, zodat je ze mooi in de bowl kan verdelen. Ik zelf ben begonnen om de komkommer, avocado, soja bonen, mango en wakame langs de rand te leggen, in het midden heb ik de zalm gedaan. Hierover heb ik sesamzaadjes verdeeld. De wasabi mayo heb ik onder wakame salade gedaan zodat ik deze later nog kan verdelen. De bread crumps en het vis kuit kun je willekeurig over de bowl verdelen. En klaar!

Eigenlijk kun je lekker creatief zijn met hoe je alles leuk neerlegt, want eerlijk is eerlijk de bowl is super fotogeniek! Ik hoop dat jullie iets aan mijn recept hebben en ik zou het super tof vinden om foto’s te ontvangen als jullie het ook hebben gemaakt! Tag me dan even op Instagram!

SMAKELIJK!

Volg je My Style Signature al op Facebook?

Be first to comment