FOOD: No-Bake Pepernoten Cheesecake Recept

DSC_0016-001
Het is weer bijna 5 december, en alhoewel ik stiekem al 2 maanden aan de pepernoten zit kan ik er nog steeds geen genoeg van krijgen. Vorig jaar heb ik deze pepernoten cheesecake al gemaakt in een taartvorm, maar het recept niet op mijn blog geplaatst, een goed excuus om het recept nogmaals te maken dus!

DSC_0006-001

Ingrediënten voor 6 – 8 st. 
+- 100 gram pepernoten
50 gram roomboter
200 gram monchou (campina)
200 ml verse slagroom
1 zakje klopfix
50 gram suiker

Muffinvorm
Muffinpapiertjes

DSC_0019-001
Stap 1:
Maak de pepernoten zo fijn mogelijk, ik heb dit gedaan door middel van een stuk keukenpapier. Hierin heb ik de pepernoten gedaan en vervolgens heb ik ze fijn gemaakt door er met een keukenhamer op te slaan, zorg dat je af en toe het ‘pakje’ draait, zo gaat het fijn malen sneller. Houd een paar pepernoten over, deze gaan op het einde bovenop de cakejes.

Stap 2:
Smelt de 50 gram boter in de magnetron of een pannetje, en voeg hier alle kruimels aan toe. Meng het geheel door elkaar.

Stap 3:
Doe de muffin vormpjes in het blik en verdeel het mengsel over de bodem van alle vormpjes. Ga daarna met de bolle kant van de lepel eroverheen om het glad te strijken. Zet het geheel in de koelkast.

Stap 4:
Klop de slagroom samen met de suiker en een zakje klopfix met de mixer of keukenmachine. Het geheel meng je later met de monchou, schep dit zachtjes door elkaar met een lepel.

Stap 5:
Verdeel het mengsel over alle vormpjes en strijk het glad met de bolle kant van een lepel. Druk de overige pepernoten in de cakejes en zet ze in de koelkast. De cakejes moeten minimaal 3 uur opstijven.

Smakelijk!

Wat is jouw favoriete lekkernij in de maand December?

Volg je My Style Signature al op Bloglovin & Facebook?

3 Comments

  • Beantwoorden december 3, 2015

    Bianca

    Wat een leuk idee en ook makkelijk om te maken! Ik ben gek op Cheesecake en dit lijkt me heel erg lekker !

  • Lijkt me een erg lekkere cake. Het is wel slim dat je gewoon pepernoten gebruikt en dat je niet deze zelf gaat zitten maken. Bij mij mislukken die altijd als ik dat probeer.

Leave a Reply