How to: Bikini’s Mixen & Matchen

Schermafdruk 2015-07-15 19.46.59

Elke zomer ga ik weer opzoek naar leuke nieuwe bikini’s, nu vind ik het altijd zo standaard om een broekje en topje uit de winkel samen te combineren, dat gaat bij mij namelijk best snel vervelen! Daarom komt het vaak voor dat ik een broekje of topje los koop, en deze met elkaar combineer. Vandaag geef ik jullie tips hoe je zelf ook aan de slag kunt gaan met het mixen en matchen van je bikini’s! Lees je mee?

Tip 1 – De basis
Als basis is het handig om sowieso een zwart/wit & gestreept topje aan te schaffen, en hier ook broekjes van. Dit kun je wel de basis noemen. Met een zwart, wit of gestreept item kun je veel printjes en kleuren combineren, en natuurlijk staan deze prints op zich zelf samen ook al heel leuk!

Tip 2 – Sale
Op site’s als H&M, Asos & River Island kun je regelmatig voor enkele euro’s (lees 3 a 4 euro) de leukste broekjes/topjes scoren in de sale! Hier maak ik dan ook altijd goed gebruik van, door verschillende printjes te kopen, kan ik deze op verschillende manieren combineren met topjes.

Tip 3 – Standaard combinatie’s
Wie zegt dan 2 soorten printjes niet samen kunnen? Ik vind absoluut van wel! Begin bijvoorbeeld met een effen zwart topje, en combineer hier een panter broekje, gestreept broekje of een totaal ander printje bij! Match dit broekje dan ook eens met je gestreepte topje super leuk toch?

Hoe match ik dan?
Als je bijvoorbeeld een streepjes bikini met de kleuren wit, blauw & rode bandjes neemt als uitgangspunt. Hier kun je bijvoorbeeld een effen blauw broekje toevoegen, om binnen de kleurenfamilie te blijven, dit is altijd een mooie combinatie. Een kleur die terug komt in de top/broekje kun je altijd doorvoeren naar de hele bikini. De aandacht van de bikini wordt gelegd op de print die je draagt. Draag je dus een geprinte top, dan ligt de aandacht dus onder andere je gezicht. Wanneer je een gesprint broekje draagt ligt de print aan de onderkant van je lichaam.

Iets minder safe?
Om te beginnen met het mixen van printjes kun je altijd twee printjes nemen die in dezelfde kleurenfamilie zitten, maar toch een andere print hebben. Bijvoorbeeld pokadots & streepjes gecombineerd, maar dit dan wel in dezelfde kleurenfamilie. Bijvoorbeeld een rood met wit gestreepte top, en een wit met rode pokadots bedekt broekje.

All out?
Wanneer je een iets gedurfdere bikini look wil maken kun je verschillende drukke printjes met elkaar combineren, neem bijvoorbeeld dezelfde gestreepte top maar dit maal met een flower of panter broekje. Of doe er een drukke Paisly print bij!

Streepjes = neutraal
Je kunt natuurlijk ook je bikini matchen op kleur, heb je bijvoorbeeld een kobalt blauw topje, en een broekje waar deze kleur minimaal in terug komt? Grote kans dat dit ook samen hartstikke leuk combineert! Een andere tip is om verschillende neon tinten met elkaar te combineren, zo kan ik fel groen broekje ontzettend leuk staan met een koraal roze top.

Combineer met stoffen en texturen
Wanneer je verschillende stoffen en texturen met elkaar combineert kun je een heel leuk effect bereiken. Neem bijvoorbeeld een zwart kanten topje en combineer deze met een animal printer broekje voor een speels effect.

Enkele voorbeelden van leuke combinaties

Schermafdruk 2015-07-15 20.02.45
1. Panter & Marine – Zoals je bij dit voorbeeld ziet zijn streepjes en panter print een combinatie die erg goed bij elkaar matchen!

Schermafdruk 2015-07-15 20.13.11

2. Neon & Prints – Neon is super easy samen te combineren of samen met een leuke print!

Schermafdruk 2015-07-15 20.21.35

3. All out? Hier wat combinaties!

Bikini’s op festival?
Vaak is het erg warm op festivals. Je kunt je bikini ook makkelijk combineren in je outfit naar een festival, zodat je makkelijk je look wat kan veranderen tijdens de dag. Neem bijvoorbeeld een felle neon bikini en draag deze onder een laag uitgesneden top, als soort van BH. Ook kun je een badpak als body gebruiken, neem een mooi badpak, doe er een shortje onderaan en een mooie kimono overheen. Een andere tip is om een bikini als crop top te dragen, draag bijvoorbeeld een high waisted short, of een mooie maxi skirt samen met een kanten bikini top.

Have fun met mixen & matchen!

Volg je My Style Signature al op Facebook & Bloglovin? Er staat een super leuke winactie online op mijn Instagram account, je maakt kans op de ‘So Real’ sunnies voor jou en een vriendin!

3 Comments

 • Beantwoorden juli 18, 2015

  Iep

  Leuk gedaan zo! En de combinaties zijn ook echt heel tof!
  Liefs Iep

 • Beantwoorden juli 18, 2015

  Kim

  Die roze met bloementjes is zo leuk!

 • Beantwoorden juli 18, 2015

  Annemieke

  Echt superleuk zeg! Zo loop je niet het risico dat je een dubbelganger hebt op het strand haha!

Leave a Reply