How to: Edit your Instagram photos

KERSTtt
Regelmatig krijg ik de vraag op Instagram hoe ik mijn foto’s bewerk en welke app’s in hiervoor gebruik. Ik denk dat Instagram wel een van de meest gebruikte apps is op mijn telefoon,  ik vind het ontzettend leuk om te spelen met filters en bewerkings apps! Daarom heb ik besloten om hier eens een artikel over te schrijven! De meeste foto’s die op mijn Instagram staan zijn gemaakt met mijn telefoon, een iPhone 6. Daarnaast maak ik soms ook foto’s met mijn spiegelreflex, dit zijn dan meestal foto’s die uit artikelen op mijn blog komen en ik overzet naar mijn Instagram. Hier gebruik ik eigenlijk altijd het programma OneDrive voor, zo kan ik de foto’s gemakkelijk op mijn computer en telefoon openen.

Wanneer ik een foto wil maken zet ik mijn camera van mijn Iphone meestal op het standaard vierkantje, zodat de afmeting meteen goed is voor Instagram. Zo kan ik ook meteen zien hoe de foto eruit komt te zien. Wanneer ik een bredere foto heb die niet in het kader past, gebruik ik hier een app voor. Daar zal ik zo meer over vertellen! Ik gebruik eigenlijk standaard 2 apps voor het bewerken van mijn foto’s, PicFX & VSCO cam.

KERST-001

PicFX;
PicFX is helaas niet gratis en kost €1.99 in de app store. Maar ik vind deze app het geld dubbel en dwars waard! Met PicFX kun je heel veel verschillende filters toepassen. Ook kun je alle filters verstellen qua intensiteit. Zo kun je ook filters stapelen, en door de intensiteit de veranderen kun je nog meer mooie effecten creëren! Daarnaast kun je verschillende bokeh effecten toevoegen, kaders, texturen en nog veel meer! De filters die ik het meest gebruik zijn PFX 5, PFX 15x &  Enhance. Ik maak mijn foto’s graag wat lichter, dit doe ik meestal door PFX 15 te gebruiken en deze vaker over elkaar te stapelen.

VSCO Cam;
Deze app is wel gratis! Binnen deze app kun je foto’s uploaden en bewerken. Met VSCO Cam heb je ontzettend veel opties om je foto aan te passen qua kleuren. Naast filters kun je onder andere de temperatuur veranderen, de schaduwen en highlights, het contrast, de scherpte en nog veel meer! Mijn favoriete filters zijn F2 & G3, en ook deze kun je aanpassen qua intensiteit.

20150210_190027000_iOS.png
Whitagram:
Af en toe gebruik ik ook nog de app Whitagram, deze app zorgt ervoor dat je foto’s niet hoeft te ‘croppen’ en dat ze alsnog in het vierkantje passen, zo blijft toch je gehele foto zichtbaar (zoals de foto hierboven)! De app zorgt voor het welbekende witte randje die je vaak op Instagram bij bloggers tegenkomt. Je kunt de balkjes ook een ander kleurtje geven! Deze app is gratis.

In mijn artikel over mijn favoriete iPhone apps heb ik wat foto bewerkings apps beter uitgelegd met foto’s, dit artikel kun je hier teruglezen.

Hoe bewerk jij je Instagram foto’s?

Ik zou het heel leuk vinden als je me ook op Instagram volgt! Daarnaast kun je me ook volgen op Bloglovin, Twitter & Facebook.

6 Comments

 • Beantwoorden februari 11, 2015

  Beau

  Leuk artikel! Mooie foto’s maak je 🙂

 • Beantwoorden februari 11, 2015

  Marloes/GLAMOURMOES

  Ik bewerk mijn foto’s voor Instagram eigenlijk bijna niet. Heel af en toe het contrast of de belichtingswaarde, maar gebruik bijna nooit filters. Mijn Instagram is dan ook een bij elkaar geraapt zooitje van gewoon foto’s die ik wil delen haha 😉

 • Beantwoorden februari 12, 2015

  priscilla

  Ik vind je Instagram foto’s altijd zo mooi. Voorheen gebruikte ik ook de app vsco cam maar nu gebruik ik gewoon de filters van Instagram zelf.

 • Beantwoorden februari 12, 2015

  Romy

  Leuk artikel! Ik gebruik zelf veel de Instagram-filters en maak mijn foto’s vaak wat lichter. Ik gebruik ook vaak PhotoGrid voor een mooie vormgeving.

 • Beantwoorden februari 13, 2015

  wellnewss

  Fijn zo’n duidelijke uitleg. Jouw foto’s vind ik erg mooi. Xx Laura

 • Beantwoorden oktober 18, 2015

  Evelien

  Je blog ziet er goed uit joh! Fijn artikel dit ook!

Leave a Reply