Review: Budget Hema kwasten

HEMA
Kwasten, vroeger wist ik nooit echt wat ik ermee aan moest, maar nu kan ik niet meer zonder. Wanneer je voor het eerst kwasten gaat kopen, is het begrijpelijk dat je niet meteen 40 euro aan een kwast wil uitgeven. Gelukkig zijn er genoeg budget merken die goede kwasten verkopen! Het is handig om een basis aan kwasten te hebben, en vanuit hier kun je je stash uitbreiden. Vandaag heb ik voor jullie een review over de kwasten van Hema. Bij Hema zijn verschillende ‘lijnen’ kwasten te koop. De witte kwasten zijn mijn favoriet, ik leg in deze review uit waarom!

DSC_0250.NEF
Ik ga voor jullie 6 kwasten reviewen, waarvan 4 gezichtskwasten en 2 oogschaduw kwasten. Natuurlijk zijn er nog veel meer soorten kwasten op de markt, maar dit zijn alleen mijn meest gebruikte kwasten van Hema. Wanneer je opzoek gaat naar nieuwe kwasten is het belangrijk dat je de kwasten in de winkel goed bekijkt. Het is belangrijk dat de kwasten niet prikken, dit kun je in de winkel altijd testen door de kwast even over je arm te bewegen. Ook is het belangrijk dat er geen haartjes uit de kwast vallen, want de kans is groot dat je kwast dan binnen de kortste keren helemaal kaal is! Probeer dus zo goed mogelijk de kwasten te testen in de winkel, zo heb je minder kans op een miskoop.

DSC_0255
Grote poeder kwast (link)
Prijs: €4,-
Om te beginnen een grote poeder kwast, een kwast die eigenlijk niet mag ontbreken in je stash. Deze kwast is handig om poeder of bronzer over het gehele gezicht aan te brengen. De kwast is lekker groot en extreem zacht, zo kun je snel en gemakkelijk poeder over je gezicht verdelen. Ik heb deze kwast nu al zeker een half jaar in gebruik en ik vind hem nog steeds erg fijn. De kwast geeft geen haartjes af en de kwaliteit blijft goed!

DSC_0261.NEF

Kleine poeder kwast (link)
Prijs: 4,50
Deze kwast is ook erg zacht. Hij is wat handzamer dan de grote poeder kwast, en dus makkelijk om mee te nemen in je tas of op reis! Ook deze kwast is lekker groot, zodat het aanbrengen snel en makkelijk gaat. Je zou deze kwast ook kunnen gebruiken om een hele lichte blush aan te brengen op de wangen, omdat de haren ver uit elkaar staan kun je hiermee een erg subtiel effect bereiken.

DSC_0293
Foundation kwast (link)
Prijs: €3.10
Zelf gebruik ik eigenlijk vrijwel nooit foundation, wanneer ik af en toe een CC of BB cream gebruik breng ik deze aan met mijn kabuki kwast. Daarom gebruik ik deze kwast vaak om plaatselijk wat highlighter aan te brengen op mijn jukbeenderen. De kwast is stevig en zacht, daarom is hij zeker voor meerdere doeleinden handig in gebruik! Hij is namelijk ook erg handig om een masker mee aan te brengen.

DSC_0297.NEF

Contour blusher kwast (link)
Prijs: €4,-
Deze schuin afgesneden kwast is perfect om bronzer, blush of highlighter aan te brengen. Door de schuin afgesneden kop is het makkelijk dit plaatselijk aan te brengen. Contouren gaat makkelijk omdat je de kwast precies kan plaatsen. De haartjes zijn heel zacht en staan niet te dicht op elkaar, dit voorkomt een te donker effect na het aanbrengen.

kwasten en sleek
Duo eyeshadow kwast (link)
Prijs: €2,60
Deze kwast bestaat uit 2 delen, een spons applicator en een dun kwastje. Het sponsje gebruik ik eigenlijk niet, maar het dunne kwastje is wel erg prettig in gebruik. Dit kwastje is erg stijf en de haartjes staan vrij dicht op elkaar. Hiermee kun je makkelijk een oogpotlood vervagen. Je kunt met dit kwastje erg plaatselijk werken, zo kun je bijvoorbeeld makkelijk onder de onderste wimper rand komen.

DSC_0309

Platte oogschaduw kwast (niet online verkrijgbaar)
Prijs: €2,50
Deze kwast is net als de vorige vrij stijf, en ook hiervan staan de haartjes vrij dicht op elkaar. Met dit kwastje kun je ook erg goed oogschaduw of oogpotlood vervagen. Ook is hij makkelijk om erg precies je highlighter of concealer onder het wenkbrauw bot aan te brengen. Een erg handig kwastje!

DSC_0285.NEF

Conclusie; ik ben echt erg te spreken over deze kwasten van Hema, zeker voor de kleine prijsjes in vergelijking tot andere merken. Wanneer je voor het eerst kwasten wil gaan aanschaffen, kun je bij Hema een goede basis set kopen. Ook kunnen zeeen aanvulling zijn op je huidige kwasten! Het is natuurlijk wel belangrijk dat je de kwasten regelmatig wast, zo blijven ze in goede conditie. Ik was mijn kwasten altijd met baby shampoo, lekker budget en het werkt geweldig!

Ik heb nog 1 kaartje voor het I LOVE BEAUTY event van Miss Lipgloss in de Ijselhallen in Zwolle te koop. Het kaartje is te gebruiken op 28. 29 of 30 november. Mail me even als je interesse hebt. 

Welk merk kwasten gebruik jij het liefst voor je make-up?

Volg je My Style Signature al op Bloglovin & Twitter? 

2 Comments

  • Beantwoorden november 27, 2014

    Sara

    De kwasten zien er erg fijn uit. Mooie foto’s heb je ook gemaakt!

  • Beantwoorden november 27, 2014

    Esra

    Ziet er goed uit, de blush kwast lijkt me heel fijn, ik ga die van de week eens bekijken! X

Leave a Reply