REVIEW: MUA LIPSTICKS WILD BERRY & SHADE 11

DSC_0071
DSC_0063
Vandaag heb ik eindelijk weer eens een beauty review voor jullie, en van mijn meest favoriete producten, namelijk lipsticks! Een tijdje terug was ik wat aan het snuffelen bij het Kruidvat en kwam ik uit met het schap van MUA (Make Up Academy). Ik vond op het eerste oog twee prachtige kleuren, een nude tint en een diepe rood. Eigenlijk de twee kleuren die ik het meest draag!

DSC_0070
De hulzen van de lipsticks zijn van vrij licht plastic, dit komt kwalitatief toch iets goedkoper over, ze voelen niet heel stevig en ook met het opendraaien van de lipstick voelt de kwaliteit minder dan andere merken. Wat ik wel handig vind is dat de kleur onderop heel duidelijk is weergeven!

DSC_0068
De diep rode kleur genaamd Wild Berry geeft de kleur al weg, een donkere berry kleur, perfect voor het najaar. De lipsticks voelen tijdens het swatchen zacht aan, maar wel wat minder dekkend dan ik had gehoopt, vooral deze tint valt me een klein beetje tegen omdat hij toch vrij transparant is, zo ziet hij er in de huls absoluut niet uit!

DSC_0067
De nude tint heeft niet echt een naam, wat ik vrij apart vind want andere kleuren hadden dit wel. Op het huls staat alleen ‘shade 11’. De lipstick doet me qua kleur een beetje denken aan mijn MAC Mehr lipstick.

DSC_0076
De swatches, zoals je ziet is de berry kleur meer rozig dan echt rood, en veel transparanter dan in de huls! De nude lipstick dekt iets beter, maar valt ook een beetje tegen. De rode lipstick zou daarnaast ook mat moeten zijn, maar ik merk toch wel wat glans op!

DSC_0074
Full face foto’s;

11
12
De rode lipstick brengt daarnaast ook erg stroef aan, ik heb meerdere keren met een wattenstaafje moeten corrigeren omdat hij niet vloeiend over mijn lippen ging, zo jammer!

DSC_0069
DSC_0066
Ik ben niet heel erg te spreken over deze lipsticks, eigenlijk vind ik ze best wel een beetje tegenvallen. Als ik kijk naar de prijs van 3,50 kunnen ze ermee door. Maar ik moet zeggen dat merken als Catrice en Essence echt een stuk mooiere lipsticks hebben tegen ongeveer dezelfde prijzen. Ik denk dat ik deze lipsticks er toch niet vaak bij ga pakken! Zonde!

Heb jij wel eens iets geprobeerd van het merk MUA?

Volg je My Style Signature al op Facebook & Instagram?

Be first to comment